International Relations

Zajedno na Erasmus+ mobilnosti

Zajedno na Erasmus+ mobilnosti

Studentice psihologije Nela Lepur, Matija Blažević i Patricia Zorić svoju su Erasmus+ mobilnost u ljetnom semestru 2023./2024. ostvarile zajedno i to u Španjolskoj na Sveučilištu Alcalá de Henares. Napisale su i zajednički osvrt na svoje iskustvo:

"Nas tri odlučile smo na Erasmus otići zajedno pa smo tako cijeli semestar provele u gradiću Alcalá de Henares pored Madrida. Brzo smo se prilagodile novom okruženju i lijepo smo se uklopile. Sve tri se slažemo da je ovo jedno od najboljih iskustava u našim životima.

Tijekom našeg boravka proputovale smo veći dio Španjolske, što je pomoglo da upoznamo kulturu i povijest te narod ove predivne zemlje. Naravno, puno smo naučile i o sebi, jer situacije u kojima smo se našle natjerale su nas van granica naših zona komfora, a što se vjerojatno ne bi dogodilo da se nismo odlučile na ovo iskustvo.

Iako je cijela ideja o odlasku na Erasmus u početku bila "suluda", sada nakon povratka možemo vam reći da je cijelo iskustvo bilo neprocjenjivo. Sav stres i strah koje smo osjećale prije odlaska nestali su onog trena kad smo sletjele. Preporučile bismo svima da iskoriste priliku i odu na mobilnost, jer ovo iskustvo je neopisivo riječima i mislimo da svaki student koji je u mogućnosti treba to doživjeti! "

Natječaj za Erasmus+ financijsku potporu za studijski boravak u ljetnom semestru ak. god. 2024./2025. otvoren je do 31. kolovoza 2024. i dostupan ovdje.

 

Erasmus code:
HR ZADAR01

OID: E10182730

PIC number: 991684060

Nace code: P85.4